Ηλεκτρονικό εμπόριο

 

Το ηλεκτρονικό εμπόριο, κοινώς γνωστό ως e-commerce  ή eCommerce, είναι ένα είδος βιομηχανίας, όπου η αγορά και πώληση των προϊόντων ή υπηρεσιών που διεξάγεται μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων, όπως το Διαδίκτυο και άλλα δίκτυα υπολογιστών.

Το
ηλεκτρονικό εμπόριο βασίζεται σε τεχνολογίες όπως το κινητό εμπόριο, ηλεκτρονική μεταφορά κεφαλαίων, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, το μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο, επεξεργασία ηλεκτρονικών συναλλαγών, ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων, συστήματα διαχείρισης των αποθεμάτων, καθώς και αυτοματοποιημένα συστήματα συλλογής δεδομένων. Το σύγχρονο ηλεκτρονικό εμπόριο συνήθως χρησιμοποιεί τον Παγκόσμιο Ιστό τουλάχιστον σε ένα σημείο του κύκλου ζωής της συναλλαγής, αν και μπορεί να περιλαμβάνει ένα ευρύτερο φάσμα τεχνολογιών, όπως e-mail, κινητές συσκευές, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και τα τηλέφωνα.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο γενικά θεωρείται ότι είναι η πτυχή των πωλήσεων του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Αποτελείται επίσης από την ανταλλαγή δεδομένων για τη διευκόλυνση των χρηματοδότησης και πληρωμής των επιχειρηματικών συναλλαγών .


Ηλεκτρονικό εμπόριο
H Cyber Advertisement Team, Ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες για μηχανογράφηση, επιχειρήσεων που κατανοούν την ανάγκη για κάθετη οργάνωση. Απέκτησε γρήγορα δυνητικούς πελάτες με υψηλές απαιτήσεις, που ξεφεύγουν από τις "έτοιμες λύσεις" και δημιουργούν καινοτομία και ευελιξία που οδηγεί, στην εύκολη προσαρμογή σε κάθε νέα εξέλιξη. Σε πολύ σύντομο χρόνο, κατανοήσαμε την χρησιμότητα και την κλιμάκωση που ακολούθησε η ανάπτυξη του internet. Έτσι επιλέξαμε τρία συνθετικά για όνομα της ομάδας μας.
Cyber = Κυβερνοχώρος + Advertisement = Διαφήμιση + Team=Ομάδα